top of page

AR-i ja vestlusrobotite kasutamine klientide kaasamise suurendamiseks

Updated: Oct 13, 2021

Kliendid otsivad toodete ostmisel isikupärastamist. Enamik ostudest toimub veebis, seega pöörduvad ettevõtted arenenud tehnoloogiate poole, et hõlbustada oma klientide interaktiivsemat ja kaasahaaravamat ostukogemust.


Tulevane suundumus on liitreaalsuse ehk augmented reality (AR) kasutamine klientidele suunatud vestlusrobotides. Tänapäeval on kliendid harjunud päringute tegemisel ja toodete ostlemisel suhtlema vestlusrobotitega. AR-i lisamine spektrisse avab täiesti uue ümbritsevate ostukogemuste maailma.

Estée Lauderi huulekunstniku chatbot võimaldab üles laadida foto või klõpsata selfie’l, et proovida huulepulga toone ja koheselt näha tulemusi. Lisaks tegutseb bot isikupärastatud ilukonsultandina - soovitab toone vastavalt nahatüübile, esitab küsimusi ning teeb soovitusi värvieelistuste ja huulepulga kandmise kohta.


Sõltuvalt sellest, mis kliendile meeldib, võib Estée veebisaidilt huulepulga ostmiseks klõpsata nupule „Osta kohe”.


Huulekunstnik on üks paljudest näidetest, kuidas AR suurendab klientide kaasatust nendele suunatud robotitega. Järgnevalt proovime lahti mõtestada, mis on AR.




Mis on liitreaalsus (AR)?


Gartneri määratluse kohaselt on liitreaalsus reaalajas teabe kasutamine teksti, graafika, heli ja muude reaalajas olevate objektide integreeritud täiustuste kujul. Uuringud näitavad, et turundajad, kes kasutavad AR-i, näevad kliendi kaasamisaega 10 korda kiirenevat, suurendades nende fookuse hoidmist ja tõhusust. Seetõttu soovivad seitse meediapakkujat kümnest kasutada AR-i reklaami klientide kaasamise suurendamiseks. Vestlusrobotitega kombineerituna võimaldab liitreaalsus brändidel piiramatut võimalust suhelda klientidega kolmemõõtmeliselt ja muuta kogu kliendikogemus isikupäraseks, interaktiivseks ja kaasahaaravaks.


Vaatleme mõningaid näiteid ja edulugusid ettevõtetest, kes kasutavad AR-i, et suurendada klientide kaasamist vestlusrobotitesse.



#1 POND’S


Nahahooldusbränd POND tõi turule AI-toega nahadiagnostika chatboti nimega SAL, mis on Indoneesias saadaval sõnumsiderakenduse ja LINE’i kaudu; Argentiinas, Kolumbias, AÜE-s ning Lõuna-Aafrikas Facebook Messengeri kaudu.


SAL kasutab täiustatud AI, AR ja nahadiagnostika tehnoloogiate kombinatsiooni, et aidata tarbijatel lahendada nahahooldus probleeme neljas olulises valdkonnas - ebaühtlane nahatoon, laigud, vistrikud ja kortsud.


Klientide jaoks võib olla õigete nahahooldustoodete valimine keeruline, SAL annab neile põhjalikuma ülevaate oma nahatüübist ja soovitab kõige tõhusamaid tooteid. Kliendid peavad üles laadima selfie ja täitma lühikese SAL-i viktoriini, et saada minuti jooksul personaalne nahadiagnoos ja toodete soovitused.



#2 Sephora


Ilubrändi Sephora Messengeri vestlusrobot aitab klientidel uue pakkumise Sephora Color Match abil iseseisvalt ostuotsuseid teha.


Koostöös ettevõttega, mis võimaldab tarbijatel täiustatud reaalsuse abil värve valida ja sobitada, annab Sephora Color Match kasutajatele võimaluse hoida oma kaamerat mis tahes näo või pildi ees. Seejärel tuvastab ja esitab algoritm automaatselt tuvastatud huulevärvi ja muud sobivad tooted Sephora meigivalikust.


Lisaks saavad kliendid hoida oma telefone reklaamide ja Instagrami fotode ees, mida nad imetlevad, ning vestlusrobot aitab neil soovitud välimuse saavutamiseks sobivad tooted leida. See funktsioon ei piirdu aga ainult nägudega. Kui kasutajad otsivad kindlat paletti näiteks kleidi juurde või täiendavaid tooteid outfiti täiendamiseks võivad nad sobivate toodete leidmiseks oma kaamerat riietuse ees hoida ning saavad sobivad vasted.



#3 Madison Reed


Madison Reed, ettevõte, mis toodab juuksevärve koduseks juuksehoolduseks, suheldes oma klientidega Facebook Messengeri chatboti Madi kaudu. Klientide jaoks on see justkui professionaalse ning isikliku juuksuri kogemus käeulatuse kaugusel.


Kliendid peavad üles laadima selfie. Pildituvastuse ning juuste lokaliseerimise abil tuvastab Madi esmase juuksevärvi ja teisesed juuste toonid. Seejärel esitab ta soovitud tulemuse kohta küsimusi ja soovitab ideaalset juuksevärvi, mida saab osta aadressilt Madison-Reed.com.



#4 IKEA


Rakendusega IKEA Place saavad kliendid mööbli ostmisel dünaamilise ja kaasahaarava kogemuse, tundes end kaasatuna ja saades pidevat informatsiooni ostu kasulikkuse ja otstarbe kohta.


Rakendusse sisseehitatud vestlusrobot aitab klientidel navigeerida. Bot aitab neil suunata kaamerat ümbruses sinna, kuhu iganes nad soovivad eseme oma eluruumis paigutada. Kliendid saavad mööblieset kohandada vastavalt sellele, kuhu nad soovivad selle panna ning enne selle ostmist testida selle kuju, suurust ja funktsionaalsust. Loodud AR-keskkonnas saavad nad ringi käia, et objekti erinevate nurkade alt vaadelda.






Liitreaalsuse ja vestlusrobotite integreerimise eelised


1. Unikaalne müügipunkt


Bränd, mis kasutab oma vestlusrobotis liitreaalsust, eristub konkurentidest selle poolest, et pakub midagi, mida keegi teine ​​ei paku. Sellisel juhul piisab pelgalt suust-suhu turundusest, et muuta kaubamärk „linna jutuks” ja meelitada kliente.



2. Isikupärastatud kogemustega kaasatuse suurendamine


Näidates klientidele, kuidas konkreetne toode nende jaoks välja näeb, lisab liitreaalsus ostukogemusele isikupära. Jaemüüjad saavad oma tooteid tõhusamalt tutvustada ning klient näeb tooteid selgemalt ja realistlikumalt. See toob kaasa kohandatud ja kaasahaarava ostukogemuse klientidele ning ettevõtete kõrgema kaasamismäära.



3. Suurem tulu


Kliendid soovivad teha teadlikke ostuotsuseid. Tehisintellektiga töötavad vestlusrobotid mõistavad paremini klientide vajadusi. Kombineerige see AR-iga ja kliendil on meeldejääv kogemus erinevate soovituste segamisel, erinevate üksuste proovimisel ning õigete toodete valimisel. Kui kliendi otsus on informatiivne ja sujuv, väheneb ka tagastustellimuste võimalus, mis suurendab tulusid.



Kokkuvõtteks


Nagu eespool näha, on chatbotides liitreaalsuse kasutamine viis, mida peab tegema iga tööstusharu, kus ostjad nõuavad toote visuaalset kontrollimist ja välimuse testimist.


AR-chatboti kliendikogemuse mudel võimaldab kasutajatel lähemalt uurida uut kingade valikut, proovida huulepulka või lauvärvi ning kontrollida, kuidas kleit nende seljas välja näeb. Nad saavad enne ostmist kohandatud tootesoovitusi, istudes samal ajal mugavalt oma kodus.


Sellised ainulaadsed ja kaasahaaravad kogemused aitavad brändi ümber kõmu tekitada ja klientide kaasatust suurendada.




bottom of page